Ο Μύθος
scroll για περισσότερα

Γεύσεις από τη γη των θεών και των θρύλων

 

Είμαι η δύναμη της παντοτινής ελληνικής Φύσης. Των μυρωδάτων βοτάνων και των ζουμερών καρπών της. Της αληθινής έμπνευσης και των Τεχνών της.

Είμαι ο αιώνιος Ελικώνας.
Γη “πολύκαρπος” και “πολυστάφυλος”. Γη θεών και θρύλων.

Bουνό με ψηλές κορφές, γεμάτες χιονισμένα έλατα. Με κρυστάλλινες λιμνούλες, ολάνθιστα λιβάδια ορεινά αλλά και πιο χαμηλά, μέχρι τη θάλασσα. Οι δρύες αλλάζουν με τα λιόδεντρα, με τα αρχαία αμπέλια και τα χρυσαφένια σπαρτά. Και με όλα τα λουλούδια και τα ιαματικά φυτά που ξέρουν οι σοφοί, από πάντα.

Ποτάμια αρσενικά μα και θηλυκά χαρίζουν σε όλα τα πλάσματα, πάθος για ζωή. Τόπος άγριος, περήφανος, κι όμως βαθιά φιλόξενος. Σχεδόν ερωτικός. Γι’αυτό οι άνθρωποι με τιμούν από τότε που υπάρχει Ιστορία.

Το μοναδικό κλίμα μου, δεν δίνει μόνο τόσα και τόσα γεννήματα. Γεννά και Πολιτισμό, δημιουργία και Μύθους. Αρχαίες πόλεις, ξακουστές και λαμπερές άκμασαν στη σκιά μου. Μάχες φοβερές έγιναν από στρατούς μεγάλους για τον πλούτο μου.

Στα δικά μου χώματα μεγάλωσε ο Ησίοδος, εδώ έγραψε τους πρώτους κανόνες για τις καλλιέργειες και τις εποχές. Εδώ εμπνεύστηκε το πώς γεννηθήκαν οι θεοί που διαφέντευαν τις τύχες των ανθρώπων για αιώνες. Βωμοί και ναοί στήθηκαν στο όνομά τους και στο Μαντείο μου μάθαιναν τι έκρυβε το μέλλον.

Στις πλαγιές μου συνάντησε ο Ησίοδος, μικρό τσομπανόπουλο, τις εφτά Μούσες που του διδάξαν Τραγούδι. Τις γνώρισε τόσο καλά που τις ονοματίζει και τις περιγράφει ολοκάθαρα, τις θεότητες αυτός ένας θνητός. Εδώ ήταν οι θαυματουργές πηγές τους και το σπίτι τους, στο ιερό Άλσος όπου τις λάτρευαν μαζί με τον δάσκαλό τους, τον Απόλλωνα.

Οι γιορτές Πολιτισμού που γινόταν για αυτές τα αρχαία χρόνια, συνεχίζονται ακόμη και σήμερα. Τι πιο ευγενικό από το να αναμετριούνται οι δημιουργοί με τη σκέψη και το ταλέντο τους!

Ο Όμηρος με θαύμασε, ο Παυσανίας με ύμνησε. Ο Πήγασος με χτύπησε με την οπλή του και καθαρό νερό ξεπήδησε από τις φλέβες μου. Ο Ποσειδώνας με διεκδίκησε, ο Δίας και η Αθηνά με φροντίζαν.

Και όταν οι θεοί αυτοί έφυγαν και άλλαξε η θρησκεία, πάλι οι άνθρωποι είδαν τη Σοφία Του στο θαύμα της Φύσης μου. Μοναστήρια στοχαστικά και όμορφες εκκλησιές πήραν τη θέση των βωμών και των αρχαίων ακροπόλεων.

Είμαι ο αιώνιος Ελικώνας.
Η δημιουργία είναι στην προσωπικότητά μου.

Γι’αυτό η εταιρία PureOlea με διάλεξε για να στήσει τον κομψό χώρο όπου φτιάχνει για σας με τους καρπούς μου και τα βότανα μου, απολαυστικά ελληνικά προϊόντα γεμάτα υγεία και ευζωία. Περήφανα τη φιλοξενώ με τους ανθρώπους της και τις χαρίζω απλόχερα όπως σε όλους όσοι ξέρουν να εκτιμούν το αυθεντικό.

Έτσι, όλοι εσείς που δεν μπορέσατε ακόμη να με επισκεφτείτε, μπορείτε να δοκιμάσετε τη μοναδική γεύση μου μέσα σε κάθε προϊόν της εταιρίας PureOlea.

Γιατί η παράδοση μένει ζωντανή, μόνο όσο τη φροντίζουν ταπεινά άνθρωποι που την σέβονται. Και την μπολιάζουν με γνώση και πάθος για ζωή!